Motorina s-a scumpit masiv. VEZI noile preturi!

Data publicarii: 18-10-2011 | Auto

OMV Petrom, cel mai mare jucator de pe piata romaneasca, a majorat marti dimineata preturile carburantilor comercializati in statiile proprii. Prin aceasta scumpire, prima aplicata de companie in decursul lunii octombrie, cel mai ieftin sortiment de motorina a ajuns sa coste mai mult decat cel mai ieftin sortiment de benzina.

Acest lucru s-a intamplat intrucat compania a aplicat o majorare cu 12 bani/litru de motorina, iar la benzina cu 6 bani/litru. Reprezentantii companiei ne-au declarat ca principalul motiv pentru majorarea preturilor este cotatia internationala a produselor, scrie Capital.ro

OMV Petrom, cel mai mare jucator de pe piata romaneasca, a majorat marti dimineata preturile carburantilor comercializati in statiile proprii. Prin aceasta scumpire, prima aplicata de companie in decursul lunii octombrie, cel mai ieftin sortiment de motorina a ajuns sa coste mai mult decat cel mai ieftin sortiment de benzina. Acest lucru s-a intamplat intrucat compania a aplicat o majorare cu 12 bani/litru de motorina, iar la benzina cu 6 bani/litru.

Astfel, un litru de benzina Efix costa 5,51 lei fata de 5,48 de lei. Sortimentul de benzina Alto 101 are un pret de 6,16 lei/litru, cu 3 bani mai mult. Un litru de motorina Efix costa in prezent 5,49, iar sortimentul Alto 55 are pretul mediu de 5,8 lei/litru.  

Integral in Capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: