CEC vine cu promotii la creditele de consum in asteptarea restrictiilor

Data publicarii: 19-10-2011 | Finante-Banci

Banca de stat ofera credite de consum de pana la 10.000 de euro fara avans si fara comision de analiza a dosarului. Banca de stat CEC Bank cauta clienti la creditele de nevoi personale si a redus dobanzile si o parte din comisioane la finantarile in lei, iar in paralel a lansat si o varianta in euro.

Aceasta este una dintre putinele promotii aruncate pe piata de bancheri in aceasta toamna si vine in contextul in care Banca Nationala pregateste noi reglementari care vizeaza inasprirea creditarii in valuta, in special pe partea de credite de consum.

CEC a redus cu un punct procentual marja fixa la creditele de nevoi personale in lei, la 3,9%, ceea ce inseamna o dobanda nominala de 10% pe an la nivelul actual al indicatorului Robor la trei luni. Banca a eliminat pana la sfarsitul anului si comisionul de analiza a dosarului, care ajungea anterior la 250 de lei.

Comisionul de administrare a creditului a fost mentinut la 0,3% pe luna, ceea ce inseamna ca dobanda anuala efectiva la un credit de 50.000 de lei pe opt ani urca la 14,1% pe an. Clientul ajunge sa plateasca la finalul celor opt ani de contract peste 81.000 de lei.

Integral in Ziarul Financiar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: