De joi incepe recensamantul. Daca refuzi sa raspunzi la intrebari platesti amenda

Data publicarii: 19-10-2011 | Actualitate

"Daca vrei sa contezi in societate, sa te asiguri ca esti numarat". Iata mesajul celor 120.000 de recenzori care vor bate de maine din usa in usa. Deocamdata ne vor face doar o vizita preliminara ca sa stabilim ziua si ora interviului. Colectarea propriu-zisa a datelor incepe de joi, 20 octombrie, si va dura 10 zile. Toare raspunsurile sunt obligatorii cu exceptia celor legate de specificitatile etnoculturale si cele legate de dizabilitati.

Cine refuza sa colaboreze risca 5000 de lei amenda. In situatia in care nu sunteti acasa, reprezentantul statului va reveni zi de zi. Intr-un final poate apela si la vecini. Cu o conditie: ca cei care dau relatii sa vorbeasca in cunostinta de cauza. Foarte important, cine are mai multe locuinte nu trebuie sa fie prezent peste tot.

 ''Vom fi la una dintre resedintele noastre si acolo vom fi recenzati, chiar daca aceasta resedinta este alta decat cea de domiciliu", a spus Vladimir Alexandrescu, director biroul de presa INSSE.

 Chiar daca vor aparea si balbe recensamantul este important. Toate informatiile sunt confidentiale si in final vor fi introduse intr-un soft securizat, mai ales ca pentru prima data cand ni se cere codul numeric personal. Cei care fura aceste date risca inchisoarea.

Sursa: www.InCont.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: