Generali intentioneaza sa intre pe piata britanica de asigurari

Data publicarii: 28-09-2006
Cel mai mare grup de asigurari italian, Generali, intentioneaza sa intre pe piata britanica, a declarat unul dintre directorii executivi ai companiei, Giovanni Perissinotto, in cadrul unui interviu publicat in editia de joi a Financial Times, citat de Reuters. "Nu suntem prezenti pe piata britanica, insa este o piata pe care o observam", a declarat Perissinotto, care a adaugat ca, in conditiile in care apare o oportunitate "care este in concordanta cu tintele noastre, o vom lua in considerare".

Sectorul de asigurari britanic, unul dintre cele mai competitive din Europa, este in atentia multor firme, mai ales dupa ce liderul de piata Aviva nu a mai realizat, in martie, fuziunea planuita cu Prudential.

Potrivit speculatiilor de pe piata britanica de asigurari, din ultimele luni,  Generali ar putea fi interesata de Aviva.

Perissinotto a mai declarat ca Generali a fost contactat de catre Comisia pentru Preluari din Marea Britanie, din cauza zvonurilor de pe piata, pentru a-si explica pozitia. Generali a preluat compania de asigurari italiana Toro, la inceputul acestui an si este al treilea grup pentru asigurari din Europa, dupa Axa si Allianz.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: