Compania romaneasca Infopress Group achizitioneaza compania maghiara Revai

Data publicarii: 20-10-2011 | Media

• Infopress Group Romania, detinuta de GED Capital, companie de administrare a fondurilor private de investitii, a achizitionat integral drepturile de proprietate asupra Revai Printing House Ltd. de la grupul britanic Polestar.

• Aceasta achizitie va permite Infopress Group sa sustina modernizarea tipografiei, valorificand experienta dobandita de grup in urma derularii activitatii in Romania.

• Cifra de afaceri consolidata a grupului va ajunge la 80 milioane euro, cu un numar de aproximativ 500 de angajati, devenind astfel cea mai mare tipografie din Europa Centrala si de Est.

Infopress Group Romania, compania detinuta de GED Capital, administrator de fonduri private de investitii, a achizitionat integral Revai Printing House, principala tipografie din Ungaria, cu cea mai indelungata traditie.

Jesus Castillo Ortega, Presedintele Infopress Group, a declarat: "Pentru noi, aceasta tranzactie este o realizare deosebita si, in calitate de noi proprietari, avem sansa de a face parte din istoria actuala a unei tipografii cu traditie din Ungaria. Intentionam sa dezvoltam productia si sa imbunatatim nivelul serviciilor pentru clienti punand accentul pe flexibilitate, consolidand astfel cota de piata si rezultatele in urmatorii doi ani.”

Castillo Ortega a adaugat ca "in prezent, Infopress Group Romania este singurul jucator de pe piata tipografiilor din Ungaria care dispune de capital nou pentru inovatie si dezvoltare. Sunt convins ca vom reusi sa valorificam aceasta oportunitate si sa transformam Revai intr-o companie de mare succes pe viitor.”

Reprezentantii GED Capital au fost incantati pentru modul in care au gestionat procesul de extindere si internationalizare a companiilor romanesti, precum Infopress, in mediul economic actual. Investitorii nostri au astfel dovada ca IMM-urile romanesti dispun de un potential solid pentru construirea unor companii mai mari in regiunea Europei Centrale si de Est.

Grupul mixt va avea o cifra de afaceri consolidata de 80 milioane euro si aproximativ 500 de angajati, devenind astfel cea mai mare tipografie din Europa Centrala si de Est. Cu aceasta achizitie, GED a investit peste 15 milioane euro in ambele companii. 

Despre Revai:

Revai este tipografia cu cea mai mare cifra de afaceri din Ungaria. Numerosii ani de functionare fiabila si capacitarea de productie substantiala au adus companiei un prestigiu deosebit in randul multor edituri maghiare si internationale. Cele mai mari lanturi comerciale se bazeaza pe serviciile Revai, care detine o pozitie importanta si solida pe piata cataloagelor si brosurilor. In prezent, compania are 250 de angajati, avand linii de productie in Budapesta si Fot. In 2010, cifra de afaceri anuala a Revai a depasit 42 milioane euro.

Datorita celor 150 de ani de dezvoltare permanenta pe intreaga durata a existentei sale, compania este acum un simbol al cunostintelor actuale si exacte in domeniu, dar si al multor decenii de experienta. La inceputul secolului trecut, Revai a publicat lucrarile lui Mor Jokai, un celebru romancier maghiar si renumita enciclopedie Great Encyclopedia a Revai. Schimbarea regimului a fost urmata de o privatizare care a transformat compania intr-o tipografie web offset ca raspuns la schimbarea cerintelor pietei. Compania a devenit pionier pe piata maghiara prin introducerea numeroaselor inovatii tehnologice: Revai Nyomda a cumparat prima (si singura) presa de tipar cu cinci culori din tara in 1998 si a fost prima care a instalat sistemul CTP in 2001, urmat in 2002 cea mai mare presa de tipar de 48 pt din tara in momentul respectiv, care a fost pusa in functiune in unitatea de productie Revai. Sase ani mai tarziu a fost instalata o noua presa de tipar de 72 pt, o alta investitie revolutionara, unicat in Ungaria chiar si astazi. Mai multe informatii: www.revai-nyomda.hu

Despre Infopress Group:

Infopress Group a fost infiintata in anul 1990, avand ca obiect de activitate tiparirea ziarului local din Odorheiu Secuiesc. In anii care urmeaza, Infopress devine o tipografie moderna, specializata in tiparirea revistelor si publicatiilor comerciale de mare tiraj.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: