Marile banci din SUA fac profituri de miliarde de dolari

Data publicarii: 20-10-2011 | International

Toate marile banci americane au raportat profituri substantiale in trimestrul al treilea, in pofida conditiilor economice dificile, exceptie facand Goldman Sachs, care a trecut pe pierdere din cauza activitatilor de investment banking.Trimestrul al treilea a fost marcat de o schimbare la varful clasamentului celor mai mari banci din Statele Unite in functie de active, JPMorgan devenind lider dupa ce a devansat Bank of America, care aplica un program de reduceri de locuri de munca si de vanzari de operatiuni.

 JPMorgan a anuntat un profit de 4,24 miliarde de dolari pentru trimestrul al treilea, in scadere usoara fata de 4,42 miliarde de dolari in perioada similara a anului trecut, dar a depasit asteptarile analistilor.

 Bank of America a trecut pe profit in trimestrul al treilea, cu un rezultat de 6,23 miliarde de dolari, sustinut de un castig exceptional de 4,5 miliarde de dolari.

In primele noua luni, profitul Citigroup a urcat cu 9%, de la 9,3 miliarde de dolari in intervalul similar al anului trecut la 10,1 miliarde de dolari.

Integral pe www.InCont.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: