Angajatii RBS Romania, voluntari la Big Build 2011

Data publicarii: 20-10-2011 | Finante-Banci

Pentru a doua oara, RBS Romania a sprijinit proiectul Big Build, derulat de organizatia Habitat for Humanity Romania. In cadrul celei de-a treia editii, derulata in perioada 3-7 octombrie 2011, peste 200 de voluntari, din tara si din strainatate au construit in doar cinci zile, noua case pentru familii aflate in dificultate, in comuna Baltesti, judetul Prahova.

28 de angajati RBS Romania au facut parte din cele doua echipe de voluntari care au participat la Big Build 2011, contributia finala a bancii in proiect ridicandu-se la 17.800 euro. "Ne bucuram ca prin implicarea in proiectul Big Build am reusit sa contribuim la realizarea unor locuinte simple, sanatoase si decente in Baltesti, mai ales dupa ce am aflat situatia si povestea fiecarei familii beneficiare”, a declarat Marijana Vasilescu, Director Comunicare si Marketing, RBS Romania.

Beneficiarii proiectului, familii defavorizate, care pana nu demult locuiau in conditii saracacioase, au primit pe 7 octombrie cheile propriilor locuinte, in cadrul ceremoniei de inaugurare a caselor Habitat. "Le multumim tuturor celor care s-au implicat in acest proiect si ne-au oferit un sprijin valoros, fara de care nu am fi putut duce la bun sfarsit acest demers. Zambetele de pe chipurile beneficiarilor inseamna foarte mult pentru noi toti si ne bucuram ca ne-am putut respecta promisiunea” a declarat Emil Olteanu, Director Executiv, Habitat for Humanity Romania.

RBS Romania este partenerul fundatiei Habitat for Humanity inca din anul 2003. 

Voluntarii bancii au mai participat pe santiere Habitat la Radauti (Suceava), Cluj-Napoca, Beius (Bihor) si Oarja (Arges). Habitat for Humanity este o organizatie non-profit recunoscuta la nivel global si, in acelasi timp, unul dintre cele mai mari ONG-uri din Romania. Misiunea fundatiei este de a lupta impotriva saraciei, oferind oamenilor aflati in dificultate conditii decente de trai si locuinte. Aflat la cea de-a treia editie, proiectul Big Build este unul dintre cele mai vizibile initiative de implicare sociala din Romania. 

Printre proiectele comunitare in care s-a implicat RBS Romania de-a lungul timpului se numara 'Let's Do It, Romania!' (editia 2011), proiectul de impadurire 'Adopta un copac!', proiectul de economie-sociala 'Sacosa de panza', proiectul educational 'Regenesys', proiectul de colectare selectiva si reciclare 'Recicleta' organizate de ViitorPlus, 'Competitia Intreprinderilor Sociale' derulata de NESsT, programul educational ' Clasic e Fantastic', programul 'Tinere Talente' al Fundatiei Princepesa Margareta a Romaniei. 

Ultimele stiri pe BankNews.ro: