Low cost pe bune, doar pentru cunoscatori!

Data publicarii: 20-10-2011 | Turism

De cate ori nu v-ati facut prietenii invidiosi cu biletele de avion care au costat cat o masa la un restaurant? Orbiti de certitudinea unui pret fara concurenta, putini sunt cei care au inspiratia sa calculeze cat costa, de fapt, biletul de avion low cost. Atentie la taxele suplimentare platite pe langa biletul de avion.

Sa luam un exemplu: bilet de avion Bucuresti - Londra - 20 EURO dus - intors, super oferta!

Platesti cu cardul de debit =>5 euro taxa pentru plata prin card de credit

Ajungi la aeroport pentru check-in =>10 euro taxa de asistenta la check-in.

Un bagaj lasat la cala =>30 euro. Dar pentru ca bagajul tau are 2 kg peste limita admisa de 20 kg, platesti 50 de euro (10 euro extra pentru fiecare kg care depaseste limita stabilita de companie).

Gata! Ai ajuns in avion. Ce taxe ar putea sa-ti mai strice buna dispozitie !?

Ar mai fi un fleac, taxa pentru imbarcarea cu prioritate sau alegerea locului in avion care este intre 4 si 7 euro, dar sa zicem ca nu vrei sa te imbarci prioritar si stai oriunde gasesti un loc liber.

Decoleaza avionul. Esti multumit, calatoresti la Londra cu 20 euro dus-intors, pentru ca ai fost norocos si ai gasit oferta asta acum 7 luni. Cei cativa euro platiti in plus chiar nu mai conteaza...

Sunt 3 ore jumatate pana la Londra. La un moment dat se servesc sandwichuri si bauturi, evident, contra cost. Iti amintesti ca desi ai fost prevazator si ai mancat inainte sa pleci spre aeroport, in cele 3 ore cat a fost intarziata plecarea (nu se stie din ce motive), ti s-a facut din nou foame.

Un sandwich modest si o bautura racoritoare te poate costa intre 4 si 6 euro. Daca vrei sa platesti cu lei, afli ca la 10000 de metri altitudine cursul de schimb este 4.5 lei/euro.

In sfarsit, aterizezi la Londra.Uiti repede aceste mici neajunsuri.

La intoarcere nu platesti decat 10 euro taxa pentru check in si 70 euro bagajul de la cala, pentru ca celor 2 kg extra de la plecare li s-au adaugat inca 2 kg de suveniruri.

Costurile ascunse pot dubla sau tripla valoarea biletului de avion

Total costuri de transport = 20 euro biletul de avion si 150 euro taxele si comisioanele suplimentare. 

Integral in MoneyCenter.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: