Dobanzi mai mici la credite pentru clientii de casa ai bancilor

Data publicarii: 21-10-2011 | Finante-Banci

Institutiile financiare ofera clientilor care isi vireaza venitul, o reducere la rata dobanzii platita la imprumuturile garantate sau de nevoi personale

Fidelizarea clientilor proprii, dar in principal atragerea unora noi in conditiile unei piete bancare extrem de concurentiale, au facut posibila aparitia ofertelor de credite in conditii prefentiale pentru acei clienti care isi vireaza venitul intr-un cont deschis la banca respectiva.

In acest mod, clientul este mai tentat sa acceseze un credit la aceeasi banca unde incaseaza venitul, datorita comoditatii efectuarii operatiunii de plata a ratelor lunare dar si pentru ca beneficiaza de o oferta mai buna.

In cazul ofertei de credite imobiliare, cei care isi vireaza venitul la Raiffeisen Bank, beneficiaza de o marja de dobanda peste Euribor la 6 luni, mai buna cu 0.6% fata de oferta standard. De acelasi discount beneficiaza si solicitantii de credite de nevoi personale cu ipoteca, in timp ce la creditele de consum fara garantii banca vine cu o reducere de 1 punct procentual la rata dobanzii.

Alpha Bank ofera doar in cazul creditelor de achizitie locuinta o dobanda diferentiata celor care isi incaseaza venitul prin intermediul bancii, reducerea aplicata la marja fixa de dobanda se ridica la 0.25%, la care se adauga dobanda interbancara Robor sau Euribor la 3 luni.

Integral in MoneyCenter.ro