Au crescut dobanzile oferite la depozite bancare in euro

Data publicarii: 24-10-2011 | Finante-Banci

In ultima luna mai multe institutii financiare si-au ajustat oferta de dobanzi platite la depozitele la termen in euro.

Sentimentul de panica care a revenit pe pietele financiare in timpul verii, s-a reflectat in cresterea cotatiilor CDS (costul de asigurare a riscului de default) pentru Romania, care s-a reflectat in cresterea costurilor de finantare.

Bancile grecesti au initiat cresterea dobanzilor la depozite

Acesta crestere colaborata cu situatia din Grecia si faptul ca o parte importanta din sistemul bancar romanesc are capital grecesc au determinat mai multe banci sa creasca dobanda la depozite bancare in euro, in incercarea de a atrage economiile populatiei.

Chiar daca primii au fost cum era de asteptat, bancile cu capital grecesc, care ofera si cele mai mari dobanzi la depozite, mutarea a fost urmata si de bancile de top.

Prima miscare a fost facuta de Banca Romaneasca, care dupa cresterea dobanzii, plateste acum clientilor o dobanda de 4.88% pe o perioada de 210 zile si de 4.64% daca durata acestuia este de 120 zile. Suma minima necesara pentru un depozit Avans Net este de 150 euro, iar dobanda este platita la constituirea depozitului.

Piraeus Bank a modificat in crestere dobanda la depozitul Olimpic, clientii pot constitui depozite la termen cu o dobanda anuala de 4.8% pe 5 luni. La scadentele de 1 luna sau 3 luni, rata dobanzii la economiile in euro este tot peste nivelul de 4%, respectiv 4.25% si 4.5%.

Integral in MoneyCenter.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: