Barbu (PDL): Acum avem date noi legate de situatia internationala

Data publicarii: 24-10-2011 | Politica

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a afirmat ca intalnirea de la Cotroceni a adus date noi privind situatia economiei la nivel international, discutiile vizand si cresterea gradului absorbtiei fondurilor europene.

"Vazand contextul international in care ne aflam, domnul presedinte a vrut sa aiba aceasta discutie cu reprezentantii Guvernului si BNR pentru a pregati programul Guvernului cand vom discuta cu Fondul Monetar International si domnia sa va iesi cu o declaratie in cursul dupa-amiezii. Noi am avut o discutie de lucru, fiecare dintre ministri are de lucru, dar acum avem cateva date noi legate de situatia internationala", a declarat Barbu inainte de inceperea sedintei Biroului Permanent National al PDL.

Cat priveste absorbtia fondurilor europene la Ministerul Muncii, Sulfina Barbu a spus ca ministerul sau este poate accelera aceasta absorbtie pe programele din domeniul sau. "Fondurile europene sunt o prioritate si cresterea gradului de absorbtie sunt o necesitate atat pentru bugetul de anul acesta, cat si pentru cel pentru anul viitor. Din fericire, avem proceduri finalizate privind verificarea platilor pe fondurile europene. Trebuie sa ne coordonam cu Autoritatea de Plati si Certificare de la Ministerul de Finante", a spus ministrul Muncii.

Intrebata daca noul context economic extern va impune inghetarea pensiilor in 2012, Barbu a precizat ca analizele pe acest subiect nu au fost inca finalizate. "Deocamdata, facem toate analizele pe ceea ce avem in buget si pe resurse. Nu pot sa va dau un raspuns concret pana cand nu vor fi conturate aceste concluzii. Eu imi mentin declaratiile, ca am trimis si varianta fara indexarea pensiilor catre Ministerul de Finante", a conchis Sulfina Barbu.

La intalnirea dintre presedintele Basescu si mai multi ministri au fost discutate "mai multe teme economice in contextul ultimelor evolutii internationale", a declarat pentru NewsIn purtatorul de cuvant al Presedintiei, Valeriu Turcan.

La sedinta de la Cotroceni au participat premierul Boc, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, ministrii Ion Ariton, Gheorghe Ialomitianu, Valeriu Tabara, Leonard Orban, Anca Boagiu, Sulfina Barbu, Elena Udrea, Laszlo Borbely.

Presedintele Basescu va face o declaratie de presa in cursul acestei zile, a mai spus Turcan. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: