Creditele de consum fara garantii mai ieftine decat cele garantate

Data publicarii: 26-10-2011 | Finante-Banci

Un imprumut negarantat poate sa fie mai ieftin decat unul pentru care va ipotecati casa, daca valoarea acestuia nu este foarte mare.

Astfel, pentru credite de pana in 10.000 euro, pe care doriti sa le rambursati in 5 ani de zile, chiar daca la prima vedere dobanda la un credit cu ipoteca este mai mare decat la credite de nevoi personale negarantate, costurile aditionale: evaluare imobil, asigurare si taxele notariale, si nu in ultimul rand rapiditatea acordarii, fac ca in final creditul negarantat sa fie chiar mai ieftin decat cel ipotecar.

Astfel, cel mai ieftin credit de nevoi personale are o dobanda DAE de 12% si o rata lunara de 220 euro, in timo ce pentru un credit cu ipoteca rata lunara pleaca de la 200 euro. Diferenta dintre cele 2 tipuri de credite este data de un plus la suma totala de rambursat de doar 1000 euro.

Aceasta diferenta se reduce considerabil daca luam in considerare costul evaluarii imobilului adus in garantie, de aproximativ 100 euro, asigurarea locuintei, care pe 5 ani te poate costa peste 250 euro, in functie de valoarea acesteia, iar taxele notariale pot adauga inca 300 euro la costul total.

In acest fel diferenta dintre cele 2 credite ajunge la o valoare nesemnificativa daca luam in considerare timpul necesar pentru a obtine un credit cu ipoteca, de cele mai multe ori de peste 2 saptamani, in timp ce un credit negarantat se poate acorda si in 24 ore.

Integral in MoneyCenter.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: