RZB: Necesarul de capital calculat de EBA este excesiv

Data publicarii: 28-10-2011 | Finante-Banci

Raiffeisen Zentralbank Osterreich (RZB) are nevoie de 1,9 miliarde de euro pentru a respecta pragul de adecvare a capitalului de 9%, iar pentru Volksbank necesarul este de 972 milioane de euro. ZB considera insa, ca suma calculata de Autoritatea Bancara Europeana (EBA, engl.) este excesiva.

"Necesarul de capital determinat de ABE pare a fi excesiv, inclusiv in comparatie cu banci din tari asupra carora impactul este mai puternic, precum Germania sau Franta. Bancile austriece ar avea un deficit de 2,9 miliarde de euro, in timp ce pentru Franta si Germania cifrele sunt de 8,8 miliarde de euro, respectiv 5,2 miliarde de euro", se arata intr-un comunicat al grupului RZB.

Erste a anuntat un necesar de capital de 59 de milioane de euro pentru a respecta pragul de 9%. RZB este institutia centrala a Raiffeisen Banking Group Austria, precum si compania holding a RZB Group, care include Raiffeisen Bank International, prezenta si in Romania. Grupul nu are expunere pe datoria suverana a Greciei sau Irlandei si doar o expunere redusa in Italia, Spania si Portugalia. In plus, ABE nu a luat in calcul capital de 1 miliard de euro plasat de RZB la investitori privati.

Integral in Fin.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: