Cati bani trebuie sa aduca fiecare banca in vistierie ei

Data publicarii: 28-10-2011 | Finante-Banci

Institutiile de credit din Austria vor necesita recapitalizare de aproape 3 miliarde de euro. Raiffeisen Zentralbank Osterreich (RZB) are nevoie de 1,9 miliarde de euro pentru a respecta pragul de adecvare a capitalului de 9%.

Pentru Volksbank, ABE a stabilit un necesar de 972 de milioane de euro pentru a ajunge la o rata de adecvare a capitalului de 9%, insa suma nu este finala, intrucat nu au fost luate in calcul efetele unui proces de restructurare asupra capitalului, se arata intr-un comunicat al Volksbank.

Grupul austriac Erste are nevoie de 59 de milioane de euro pentru a ajunge la o rata de adecvare a capitalului de 9% pana la mijlocul anului urmator.

Banca franceza Societe Generale (SocGen) are nevoie de 3,3 miliarde de euro pentru a ajunge la pragul de 9%. BNP Paribas necesita 2,1 miliarde de euro. BPCE trebuie sa-si majoreze capitalul cu 3,4 miliarde de euro. Doar Credit Agricole nu are nevoie de o majorare a capitalului. Banca portugheza Millennium BCP are un deficit de 2,36 miliarde de euro.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: