INS a lansat autorecenzarea: Bucurestenii isi pot completa singuri formularul

Data publicarii: 28-10-2011 | Actualitate

Bucurestenii care nu pot fi gasiti la domiciliu in timpul recensamantului au posibilitatea de a completa formularul online, insa trebuie sa notifice mai intai primaria de sector de care apartin, a anuntat, vineri, directorul Directiei de Statistica Demografica si Recensamant din INS, Stefan Trica.

"Cei care doresc sa foloseasca aceasta metoda trebuie sa acceseze pagina de internet  www.recensamantromania.ro  si sa intre la sectiunea 'instrumentar', de unde pot descarca formularul de recesamant. Se completeaza cu toate caracteristicile, iar apoi acesta poate fi transmis, la alegere, prin posta sau se scaneaza si se transmite prin mail. A treia varianta este sa fie duse personal direct la primaria de sector de care apartine cetateanul respectiv", a explicat Trica. 

Recensamantul de anul acesta a creat deja controverse, legate de obligativitatea declararii CNP. Purtatorul de cuvant al Institutului National de Statistica (INS) a fost demis dupa ce anuntase ca oamenii nu sunt obligati sa declare CNP.

Recenzorii trebuie astfel sa revina la domiciliul persoanelor care nu au declarat CNP, pentru a completa si aceasta informatie.

Recensamantul populatiei si al locuintelor a inceput la 20 octombrie si se va incheia luni, 31 octombrie. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: