Peste 110 infractiuni economice, constatate de politisti in ultima saptamana

Data publicarii: 31-10-2011 | Finante-Banci

Polistii din cadrul structurilor de investigare a fraudelor au constatat, in ultima saptamana, 115 infractiuni economice, pentru care sunt suspectate 110 persoane, informeaza, sambata, Politia Romana.

Potrivit sursei citate, in perioada 22 - 28 octombrie, politistii din structurile de investigare a fraudelor au constatat 115 infractiuni de natura economica, pentru savarsirea carora sunt suspectate 110 de persoane (zece dintre acestea fiind retinute sau arestate).

De altfel, potrivit statisticilor, majoritatea infractiunilor investigate vizeaza fapte de evaziune fiscala (30), fals in inscrisuri (12), inselaciunile in relatiile comerciale (12) si delapidare (10). Totodata, au mai fost constatate sase infractiuni la Legea 86/2006 privind Codul vamal, trei la Legea nr. 84/1998 privind marcile si indicatiile geografice si doua la Legea Cecului.

Mai mult, din totalul persoanelor suspectate de comiterea de infractiuni economice, 14 sunt cercetate in 10 dosare complexe, intrucat faptele comise au produs urmari deosebit de grave prin valoarea prejudiciului produs sau al numarului mare de persoane implicate. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: