Fabrica DURA Automotive isi dubleaza suprafata

Data publicarii: 31-10-2011 | Afaceri

DURA Automotive Romania a inaugurat cel de-al doilea modul de productie al fabricii sale, aflate in localitatea Giarmata Vii, numarul 250. Prin construirea noii hale, suprafata totala a fabricii DURA s-a extins de la 5.000 la 10.900 mp,  din care 9.600 mp sunt utilizati pentru productie, restul fiind alocat birourilor.  

Aceasta extindere era impusa de dezvoltarea mediului business pentru clientii Brose si Renault, din partea carora se inregistreaza o crestere cu 50%, respectiv  20% a comenzilor. In plus, acesta era unul din pasii necesari pentru a putea demara colaborarea cu un nou client, Kiekert, urmand ca productia sa inceapa in luna noiembrie. 

Beneficiile aduse de noul spatiu sunt numeroase. Pe langa faptul ca sunt create 140 de noi locuri de munca, se obtine si cresterea gradului de independenta al fabricii datorita noilor facilitati. Astfel, fabrica dispune in prezent de un laborator mai mare si mai bine dotat si de un departament de autoutilare care produce statii si echipamente de lucru, renuntand astfel sa le mai importe de la terti. In plus, o noutate o constituie constructia unui atelier de prototipuri, acesta fiind un raspuns la cerintele clientului, care determina totodata  cresterea gradului de competitivitate. Nu in ultimul rand, conditiile de lucru pentru angajati au fost imbunatatite prin reamenajarea vestiarelor si extinderea cantinei. 

Dl. Constantin Ostaficiuc si dl. Dacian Negrea, dupa taierea pangliciiTaierea panglicii de inaugurare s-a desfasurat in prezenta angajatilor, clientilor, reprezentantilor autoritatilor locale si a Directorului de Operatiuni, dl. Herfred Schwarz. Ea a fost urmata de discursurile oficialilor si de un scurt moment artistic prezentat de Ansamblul Profesionist "Banatul”, dupa care participantii au asistat la inmanarea plachetei corespunzatoare Certificatul Q1 reprezentantilor fabricii DURA Automotive Timisoara. Acest certificat reprezinta un standard de excelenta  in domeniul calitatii si a fost acordat de catre clientul Ford. La final, a fost plantat un stejar in curtea fabricii, pentru a marca momentul, dupa care a fost arborat steagul Q1 de catre teamleader-ii echipei Ford de la DURA Timisoara.

DURA Automotive Systems este cel mai mare designer si producator de sisteme de control pentru  masini din lume, fiind totodata un important furnizor de sisteme de control al scaunelor, ansambluri de inginerie, module structurale pentru usi si sisteme de ferestre integrate pentru industria automotive de pe glob. Pentru mai multe informatii, accesati www.duraauto.com.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: