O instanta australiana a dispus reluarea zborurilor companiei Qantas

Data publicarii: 31-10-2011 | Turism

Un tribunal independent din Australia a dispus incetarea definitiva a disputei industriale care a consemnat sambata la sol toate zborurile companiei aeriene Qantas, afectand aproximativ 70.000 de pasageri din intreaga lume, relateaza BBC News.

Instanta care supravegheaza relatiile din industrie - Fair Work Australia - a emis duminica aceasta dispozitie, dupa audierea reprezentantilor companiei aeriene, ai sindicatelor si ai guvernului, intr-o sedinta de urgenta desfasurata la Melbourne.

Circa 70.000 de persoane au fost afectate de anularea a sute de zboruri in 22 de tari. Disputele companiei Qantas cu trei sindicate dureaza de cateva luni, dar ele s-au acutizat in august, cand compania a anuntat un plan de restructurari, precum si relocarea anumitor operatiuni in Asia.

Guvernul australian a salutat decizia tribunalului, prin vocea asistentului Trezoreriei, Bill Shorten: "Suntem multumiti ca, dupa 24 de ore de agitatie, bunul simt a fost reinstaurat".

Directorul executiv al companiei Qantas, Alan Joyce, avertizase ca zborurile vor fi reluate doar daca tribunalul va dispune incetarea definitiva a disputei, nu doar suspendarea conflictului.

Joyce a adaugat ca reluarea zborurilor va fi posibila in cateva ore de la decizia instantei.

Compania aeriana australiana Qantas a anuntat sambata ca isi consemneaza la sol flota din intreaga lume, preferand sa ia cea mai drastica masura in disputa indelungata pe care o avea cu angajatii sai, ceea ce a determinat anularea imediata a 600 de zboruri.

Presa australiana a relatat ca printre calatorii ale caror planuri au fost date peste cap se numara sefii de stat care urmau sa plece din Australia dupa ce au participat la summitul Commonwealth alaturi de regina Elisabeta a II-a.

Qantas a anuntat sambata ca disputa pe care o are cu angajatii i-a provocat scaderi ale veniturilor de 16 milioane de dolari pe saptamana. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: