Fitch a confirmat ratingurile pentru UniCredit si HVB Tiriac

Data publicarii: 29-09-2006
Agentia internationala de evaluare Fitch Ratings a confirmat, joi, calificastivul "A-", acordat bancilor UniCredit Romania si Bancii Comerciale HVB Tiriac pentru datoriile pe termen lung in valuta, informeaza NewsIn. Fitch a reafirmat pentru UniCredit Romania ratingul "F2" pentru datoriile pe termen scurt, iar ratingul individual si cel de sprijin au fost mentinute, respectiv, la "D" si "1". Fitch a mentinut pentru HVB Tiriac ratingul "F2" pentru datoriile pe termen scurt, ratingul individual a fost confirmat la "D", iar cel de sprijin a ramas la "1". Perspectiva pentru ambele banci este stabila.

Fitch ratings a revizuit pozitv calificativele acordate pentru bancile-mama, UniCredit Italia si HVB, aceasta din urma detinuta de grupul italian. Pentru UniCredit Italia rating-ul individual a fost ridicat la "B", de la "B/C", iar la HVB - de la "C/D" la "C". De asemenea, agentia a revizuit perspectiva pentru ambele banci de la stabil la pozitiv.

Calificativul pentru datoriile pe termen lung in valuta a fost mentinut pentru ambele banci la "A+", cel pentru datorii pe termen scurt la "F1", iar cel de suport la "1".

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: