Presedintele Traian Basescu si-a inceput vizita de stat in Serbia

Data publicarii: 01-11-2011 | Politica

Presedintele Traian Basescu si sotia sa, Maria, au sosit marti la Belgrad, pentru o vizita de stat de doua zile efectuata la invitatia omologului sarb, Boris Tadic.

Ceremonia primirii oficiale va avea loc la Palatul "Serbia". Cei doi sefi de stat vor avea convorbiri tete-a-tete si convorbiri oficiale, urmate de o declaratie de presa comuna. 

In cadrul vizitei, seful statului roman va avea intrevederi si cu primul-ministru, Mirko Cvetkovic, si cu presedintele Parlamentului sarb, Slavica Dukic Dejanovic. 

Totodata, programul vizitei va cuprinde o intalnire cu reprezentantii comunitatii romanesti din Serbia si o deplasare in Valea Timocului, unde presedintele Basescu se va intalni cu autoritatile locale din Negotin, cu membrii comunitatii etnicilor romani din Valea Timocului, precum si cu reprezentantii Parohiei Ortodoxe Romane din Malainita. 

Din delegatia oficiala care-l insoteste pe presedintele Basescu fac parte ministrii Ion Ariton si Teodor Baconschi, si consilierii prezidentiali Stefan Deaconu si Bogdan Teodoriu. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: