Germania avertizeaza Grecia ca planul de salvare nu poate fi renegociat

Data publicarii: 03-11-2011 | International

Planul Zonei euro de salvare a Greciei de la faliment nu poate fi renegociat, a avertizat ministrul german de finante Guido Westerwelle inainte de o reuniune de urgenta cu Grecia si Franta, relateaza BBC News.

"Ceea ce am convenit saptamana trecuta nu poate fi adus iar la masa negocierilor", a spus Westerwelle.

Premierul elen Giorgios Papandreou umeaza sa se intalneasca miercuri cu presedintele francez Nicolas Sarkozy si cu Angela Merkel. Reuniunea intervine a doua zi dupa ce cabinetul elen a aprobat in unanimitate planurile de referendum ale lui Papandreou. Consultarea populara ar putea avea loc cel mai devreme in decembrie.

Anterior, Angela Merkel si Nicolas Sarkozy au convenit in cursul unei discutii telefonice ca referendumul din Grecia pe tema pachetului de salvare face sa fie si mai necesara implementarea deciziilor de la summitul UE de saptamana trecuta.

Un purtator de cuvant al lui Merkel a spus ca cei doi au convenit "impreuna cu partenerii europeni sa garanteze deplina si rapida implementare a deciziilor summitului, care sunt acum mai necesare ca niciodata".

"Germania si Franta sunt convinse ca acest acord va permite Greciei sa revina la o crestere sustenabila", potrivit sursei. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: