Care sunt cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Data publicarii: 03-11-2011 | Finante-Banci

Dobanzile la imprumuturile ipotecare pentru achizitia unei locuinte au continuat sa scada in ultimii ani si au coborat la o medie de 8% la euro.

Scaderea a fost temperata de cresterea dobanzii interbancare Euribor, care se situa la inceputul anului la valoarea de 1%, in timp ce in prezent valoarea este cu aproape 0.6% mai mare. Creditele in moneda nationala au fost si ele afectate de cresterea dobanzii Robor din ultimele luni, datorita acutizarii crizei financiare din zona euro.

Bancile nu au apelat in ultimul timp prea mult nici la oferte promotionale pentru atragerea de clienti, efortul s-a indreptat in special in reducerea ratei dobanzii la credite, pentru clientii proprii care isi vireaza venitul. In acest fel, banca isi fidelizeaza clientii si incearca sa atraga clienti noi cu mai mai multe produse, care in final este mai legat de aceea institutie.

Ce mai mici dobanzi la imprumuturile ipotecare sau imobiliare in euro si lei

Cele mai mici dobanzi oferite la creditele ipotecare in valoare de 50.000 euro, pe o perioada de 25 de ani, le regasim in oferta Marfin Bank, OTP Bank sau BRD, cu dobanzi DAE care pleaca de la 6.14%. Rata lunara incepe de la 316 euro sau 292 euro in cazul creditului de la RBS Bank care are o dobanda fixa de 5% in primul an de zile, iar apoi de 4.25% plus Euribor la 6 luni. 

Dobanda ajunge pana la un nivel de 12%, valoare la care rata lunara urca pana la aproape 500 euro pe luna.

Integral in MoneyCenter.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: