BBC: Premierul elen ar urma sa demisioneze joi/ Papandreou dezminte

Data publicarii: 03-11-2011 | International

UPDATE: Premierul Greciei, Georges Papandreou, a exclus posibilitatea de a demisiona, anunta Televiziunea publica elena. Informatia a fost transmisa presei de un colaborator al lui Papandreou.

Premierul elen Giorgios Papandreou ar urma sa demisioneze in cursul zilei de joi, au declarat surse din guvernul de la Atena citate de BBC News. Papandreou se va intalni cu presedintele elen Karolos Papoulias imediat dupa reuniunea de urgenta a cabinetului.

El ar urma sa propuna formarea unui guvern de coalitie, condus de fostul sef al banciile centrale Lucas Papademos.

Guvernul grec este pe punctul de a se prabusi, dupa ce mai multi ministri au spus ca nu sustin planul lui Papandreou de a organiza un referendum privind pachetul de salvare oferit de UE.

Ministrul elen de finante, Evangelos Venizelos, a provocat o surpriza joi, exprimandu-se public impotriva referendumului convocat de guvern. Venizelos este un rival al lui Papandreou pentru conducerea formatiunii socialiste.

 "Locul Greciei in Zona euro este o realizare istorica a poporului grec, ce nu poate fi pusa in discutie. Acest lucru nu poate depinde de un referendum", a declarat Venizelos, intr-un comunicat dat publicitatii joi, dupa intalnirea premierului grec Giorgios Papandreou cu liderii europeni.

Pozitia ministrului a fost adoptata si de viceministrul de finante, de ministrul sanatatii si de cel al dezvoltarii. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: