Cele 100 de proiecte in care statul va investi in 2012

Data publicarii: 04-11-2011 | Economie

Pana in 2015, nu mai putin de 100 de investitii publice, in valoare de 8 miliarde euro, finantate din fonduri structurare si de coeziune vor trebui finalizate.

• Deseuri. Suma cea mai mare (62 milioane euro) este pentru o investitie in judetul Cluj pentru integrarea unui sistem de management al deseurilor. Proiecte similare, dar cu o valoare mai mica sunt semnate pentru alte 22 de judete din intreaga tara. Alte proiecte, in suma de pana in 20 de milioane euro sunt destinate pentru reabilitarea si depoluarea unuor situri istorice sau pentru monitorizarea unor zone protejate, scrie Romania Libera

• Termoficare. Pentru retehnologizarea sistemului de termoficare din municipiul Oradea va fi disponibila suma de 78 milioane de euro. Investitii apropiate ca valoare vor fi derulate in Bacau, Timisoara si Iasi. Alte investitii de reabilitare-retehnologizare a sistemului centralizat de incalzire, insa cu o valoare mai mica, se realizeaza in Focsani, Ramnicu Valcea si Botosani. 

• Transport. Pentru constructia Autostrazii Cernavoda-Constanta, proiect implementat 63%, suma alocata va fi de 432 milioane euro. Pentru constructia autostrazii Orastie- Sibiu, proiect aflat in stadiul zero de realizare, suma alocata pentru investitii este de 746 milioane euro. Alte investitii: varianta de ocolire a municipiului Constanta; autostrada Arad- Timisoara; Autostrada Nadlac -Arad. Sume cuprinse intre 15 milioane si 80 de milioane euro vor fi destinate unor investitii pentru modernizarea unor drumuri nationale (DN 5, DN 1H etc) sau pentru variante de ocolire (Sacuieni, Carei, Caracal).

Integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: