Premierul grec accepta sa paraseasca functia. Referendumul nu va mai avea loc

Data publicarii: 04-11-2011 | International

Premierul Greciei Georgios Papandreou a ajuns la un acord cu aliatii din partidul socialist pentru a parasi functia, daca acestia il sustin in votul de incredere de maine din parlament. Papandreou vrea sa evite alegerile anticipate si sa predea puterea, in mod ordonat, unui guvern de coalitie, noteaza Reuters. 

Premierul grec a anuntat inceperea negocierilor cu membrii opozitiei pentru formarea unui nou guvern.

Referendumul privind iesirea Greciie din zona euro nu va mai avea loc. Premierul Georges Papandreou a anuntat deja membrilor Guvernului aceasta decizie.

Premierul grec Georges Papandreou nu demisioneaza si intentioneaza sa se adreseze astazi Parlamentului. Surse apropiate cabinetului de la Atena sustin ca Papandreou a exclus varianta unei demisii in cadrul intrevederii cu presedintele elen. Mai multi ministri ameninta in continuare cu demisia si au cerut un guvern de tranzitie pentru aprobarea imediata a ajutorului extern internationali. 

Mai mult decat atat, 30 de membri ai partidului de la putere au semnat o scrisoare prin care cer formarea unui guvern de uniune nationala. Georges Papandreou ar putea pierde votul de incredere din Parlament, care va avea  loc maine la Atena.

Integral in Antena3.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: