Saxo Bank se extinde in Belgia

Data publicarii: 04-11-2011 | Finante-Banci

Saxo Bank, banca daneza specializata in tranzactionari si investitii  online, anunta deschiderea primei sale sucursale din Bruxelles, care va oferi investitorilor belgieni acces la pietele financiare internationale. Geraud Missonnier a fost numit Directorul Saxo Bank Belgia.

Deschiderea unei noi sucursale in Bruxelles este o miscare strategica a Saxo Bank, care vine in intampinarea cererilor in crestere ale investitorilor belgieni si pentru a consolida pozitia bancii de jucator important in brokerajul online, atat in Europa, cat si international. Sucursala belgiana va oferi investitorilor posibilitatea de a participa la mai mult de 25 de piete bursiere si, de asemenea, o gama larga de instrumente financiare disponibile prin platformele de tranzactionare online multi-premiate.

Directorul Saxo Bank Belgia, Geraud Missonnier va prelua implementarea operationala in Belgia si dezvoltarea organizatiei pe piata belgiana.

Pe langa oferta pentru investitorii individuali, Saxo Bank ofera, de asemenea, si o solutie White Label (WLC - White Label Clients) pentru institutiile financiare care au dreptul de a pastra fondurile clientilor lor. Tehnologia Saxo Bank ofera clientilor White Label posibilitatea de a oferi clientilor lor o oferta unica de tarnzactionare, impreuna cu posibilitatea de a-si pastra, in acelasi timp, caracteristicile marcilor, identitatile vizuale si siglele lor. Aceasta noua extindere va permite Saxo Bank Belgia sa isi consolideze parteneriatele existente si sa se concentreze pe dezvoltarea de noi oportunitati. 

Geraud Missonnier, Director Saxo Bank Belgia, a declarat:

"Prin extinderea in Belgia, Saxo Bank intentioneaza clar sa castige o piata compusa din investitori cu potential ridicat. Intr-adevar, un studiu recent al  NYSE Euronext realizat in randul investitorilor europeni dinamici a aratat ca 91% dintre investitorii belgieni chestionati folosesc deja internetul pentru a cumpara sau vinde produse financiare. Platforma noastra online multi-produs, imbinata cu ratele competitive, se potriveste perfect asteptarilor acestor investitori belgieni. Scopul nostru? Sa devenim un jucator important in brokerajul online din Belgia.”

Fondata in 1992, Saxo Bank este a doua mare banca din Danemarca, dupa criteriul capitalizarii pietei. Lider mondial pe piata Forex si CFD, cunoscuta si recunoscuta pentru solutiile sale de tranzactionare online, Saxo Bank se bucura si de beneficiile sponsorizarii echipei cicliste "Team Saxo Bank - Sungard” reprezentata in Belgia de Nick Nuyens, care a facut cinste echipei, castigand Turul Flandrei in aprilie 2011.

Nick Nuyens a fost prezent la marea deschidere a noii sucursale din Bruxelles, alaturi de viceprim- ministrul si ministrul belgian de finante si reforma institutionala, Didier Reynders, si de Lars Seier Christensen, co-fondator si co-presedinte al Saxo Bank.  

Despre Saxo Bank

Saxo Bank este o banca specializata in investitii si tranzactionari online. Banca permite clientilor sa tranzactioneze instrumente valutare (FX), CFD-uri, ETF-uri, actiuni, contracte Futures, optiuni si alte instrumente derivate prin intermediul a trei platforme de tranzactionare; platforma pe baza de browser SaxoWebTrader, platforma care poate fi descarcata SaxoTrader si SaxoMobileTrader, o platforma pentru telefonul mobil. Platformele sunt disponibile in peste 20 de limbi, direct de la Saxo Bank sau prin intermediul unuia dintre clientii institutionali ai bancii. White label reprezinta pentru Saxo Bank o zona de business importanta si presupune personalizarea si crearea de marci pentru platformele de tranzactionare  pentru alte institutii financiare si brokeri. Saxo Bank are peste 120 de clienti white label si deserveste mii de clienti retail in peste 160 de tari. Saxo Asset Management a fost lansat in 2009 pentru a deservi segmentul investitorilor bogati si, de atunci, si-a triplat volumul bunurilor pe care le gestioneaza. Saxo Bank are sediul in Copenhaga si birouri in Australia, Cehia, Franta, Grecia, Italia, Japonia, Olanda, Singapore, Spania, Elvetia, Marea Britanie si Emiratele Arabe Unite. 

Tag-uri:
Ultimele stiri pe BankNews.ro: