Bursa, tinuta la ralanti de motorul FP

Data publicarii: 04-11-2011 | Bursa

Si ieri actiunile Fondului au asigurat jumatate din volumul pietei regular.

Cristian Negoita (Confident Invest) spune ca lichiditatea s-a redus totusi pe masura diminuarii ofertei vanzarilor care au primit titlurile din despagubiri.

Institutionalii raman la cumparare, dar acumularea lenta a favorizat consolidarea simbolului in intervalul 0,44-0,45 lei/actiune.

Ieri am consemnat la Bursa de Valori Bucuresti o sedinta pozitiva pe fondul unei lichiditati a pietei regular de 16,92 milioane lei. Cotatiile au urcat peste nivelurile de referinta ale sesiunii de miercuri abia dupa orele pranzului, insa indicii BET si BET-C au inregistrat aprecieri de numai 0,15% si, respectiv, 0,21%. Indicele financiar BET-FI a avansat cu 1,23%, pana la valoarea de 16.923,53 puncte.

Cristian Negoita, broker la SSIF Confident Invest, a declarat pentru Curierul National ca in ultima luna piata a fost foarte corelata cu evolutia pietelor internationale care au crescut pe fondul asteptarilor pozitive cu privire la planul de salvare a zonei euro. "Volumele insa au fost destul de reduse, lucru sesizabil si pe burse mai mature - fapt ce demonstreaza ca in general investitorii sunt destul de precauti", a mai spus acesta.

Pe cea mai buna lichiditate, cu transferuri insumand 8,36 milioane lei, s-au situat titlurile Fondului Proprietatea (FP), care au coborat marginal, cu 0,05%, pana la pretul de 0,44 lei/actiune. "Actiunile FP au fost foarte stabile in ultima luna (sau chiar in ultimele trei luni), marcand o tendinta de consolidare a pretului in intervalul 0,44-0,45 lei/actiune pe fondul scaderii volumelor tranzactionate", a afirmat Negoita. In opinia sa, acest lucru se explica in primul rand prin tipologia investitorilor, cumparatorii fiind in primul rand institutionali sau jucatori cu aversiune mai mare la risc. Acestia asigura contrapartea vanzatorilor primari, care au obtinut aceste titluri in contul despagubirilor. Reducerea numarului acestora, precum si faptul ca din punct de vedere fundamental actiunile FP sunt atractive a determinat si o contractie a ofertei, mai considera brokerul de la Confident Invest.

Integral in Curierul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: