Am putea plati 1 euro pe MB in roaming!

Data publicarii: 07-11-2011 | IT&C

Europarlamentarul Petru Luhan a cerut Comisiei Europene reducerea cu cel putin 75 la suta a plafonului maximal, astfel incat, din 2015, acesta ar putea fi de 50 eurocenti pe MB.

Europarlamentarul Petru Luhan, membru in Comisia pentru Justitie si Afaceri Interne din Parlamentul European, a solicitat Comisiei Europene reducerea cu cel putin 75% a plafonului maximal pentru tariful de transfer de date in roaming. "Solicitarea scrisa a fost deja transmisa Comisiei Europene. Am propus ca pragul tarifelor practicate pentru transferul de date sa fie scazut, treptat, la sub 1 euro/MB, in cursul anului viitor, iar din 2015,  sa  nu depaseasca 50 eurocenti/MB", a explicat europarlamentarul roman.

Acesta precizeaza ca pragul actual, de 4 euro/MB, este unul mult prea ridicat, in comparatie cu nevoile tehnologice ale utilizatorilor de platforme mobile. 

"Consider ca o astfel de masura ar pune capat facturilor exagerate pentru transferul de date in regim de roaming. De altfel, politica UE urmareste sa elimine diferentele uriase dintre tarifele practicate pentru operatiunile mobile nationale si cele in regim de roaming", a mai precizat europarlamentarul roman.

Integral in Curierul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: