Cele mai bune dobanzi pentru depozite bancare la termen

Data publicarii: 07-11-2011 | Finante-Banci

In ultima luna, bancherii au operat modificari in oferta de dobanzi platite la depozite bancare, atat in valuta dar si pentru cele in lei.

Daca pana acum cateva luni, randamentul unui depozit bancar era real negativ, datorita prezentei unei inflatii ridicate, odata cu scaderea acesteia pana la un nivel de 3.45%, un minim pntru ultimii 20 de ani, avem dobanzi la depozitele bancare real pozitive. Persoanele care au economii plasate in depozite bancare, beneficiaza acum de un castig peste rata inflatiei.

Dobanzile au scazut la lei si au crescut la depozitele in valuta

Odata cu scaderea inflatiei, bancherii au inceput si ei sa reduca in ultima luna, dobanda platita la depozitele in lei si sa creasca renumeratia oferita la depozitele in valuta, datorita stoparii finantarii obtinute de la bancile mama, in contextul problemei datoriilor din zona euro. Scaderea dobanzilor in lei, este posibil sa continue in perioada urmatoare, motivat de reducerea ratei dobanzii de politica monetara cu 0.25%, operata de Banca Nationala saptamana trecuta, dobanda care acum are valoarea de 6%.

Cele mai bune dobanzi pentru depozite la termen de 3 luni cu plata dobanzii la scadenta in lei.

Pentru depozitele bancare la termen in lei dobanda maxima oferita de bancile din Romania este de 8%, in timp ce pentru cele in euro aceasta are valoarea de 4.88%.

Integral in MoneyCenter.ro

Sursa foto: MoneyCneter

Ultimele stiri pe BankNews.ro: