Pensiile ar putea creste in aprilie 2012, spun liderii din coalitie

Data publicarii: 07-11-2011 | HR/Cariere

Coalitia a acceptat luni solicitarea UDMR ca pensiile sa creasca in prima jumatate a anului viitor, iar propunerea va fi cuprinsa atat in proiectia bugetara pe 2012, cat si in scrisoarea de intentie a Guvernului catre FMI, a declarat pentru NewsIn liderul deputatilor UDMR Mate Andras.

Astfel, pensiile ar putea avea o usoara crestere in luna aprilie, urmand ca valoarea punctului de pensie sa fie majorat cu rata inflatiei plus 50% din cresterea reala a salariului mediu brut. "UDMR a mai facut aceasta propunere in urma cu o luna, toata lumea stia ca aceasta este dorinta UDMR si nimeni nu s-a opus. UDMR a reusit sa obtina si ca aceasta propunere sa fie continuta in scrisoarea catre FMI", a mai declarat Mate.

Liderii coalitiei au discutat si despre bugetul pe 2012. "Deocamdata, deficitul pe care l-am discutat azi variaza intre 1,9 si 2,2%", a mai afirmat deputatul UDMR. Mate a mai precizat ca bugetul ar putea fi gata saptamana viitoare, deoarece dupa discutarea acestuia cu FMI, parametrii trebuie agreati si de CE.

Pe de alta parte, ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea, a declarat luni pentru TVR ca aceasta crestere a pensiilor "nu este o certitudine" si ca totul depinde de banii care sunt stransi la buget in prima parte a anului viitor.

FMI ar putea fi de acord cu anumite cresteri ale veniturilor pensionarilor si bugetarilor doar daca la nivel international situatia economica nu se va deprecia. "FMI a aratat ca este posibil si corect sa se procedeze la mariri de salarii bugetare si pensii de la jumatatea anului, in functie insa si de evolutiile economice internationale", a declarat un reprezentant al coalitiei de guvernamant ce a participat la intalnirea de saptamana trecuta dintre liderii coalitiei si delegatia FMI, Comisiei Europene si Bancii Mondiale.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: