CSR Romania se afiliaza retelei europene CSR Europe

Data publicarii: 08-11-2011 | Afaceri

Schimbul de informatii si bune practici, promovarea responsabilitatii sociale la nivel national si european, facilitarea dialogului si actiunii actorilor sociali sunt angajamente asumate de CSR Romania ca Partener National al retelei europene. Forum for International Communications anunta obtinerea calitatii de membru al retelei europene CSR Europe, avand statutul de Partener National.

 Lansat in 2006 si beneficiind deja de o echipa de specialisti si de un portofoliu de parteneri autohtoni si internationali ce reuneste nume prestigioase, CSR Romania isi propune sa devina unul dintre cei mai importanti actori in domeniul responsabilitatii sociale din Romania. Experienta deja acumulata in cei sase ani de existenta a programului, conjugata cu infuzia de expertiza internationala de care va beneficia noua structura, vor sta la baza unei oferte extinse de servicii specializate de CSR, ce va depasi oferta standard de pe piata romaneasca.

 Fondata in 1995, CSR Europe este cea mai importanta retea europeana de afaceri in domeniul responsabilitatii sociale corporatiste, numarand in prezent peste 100 de membri  - 74 de corporatii multinationale si 31 de organizatii nationale partenere  - care colaboreaza  pentru a promova bunele practici de CSR la nivel european si global. 

 "Salutam prezenta Romaniei pe harta CSR Europe, organizatie care ajunge la peste 3000 de companii din 25 de tari din Europa. CSR Romania va actiona ca partenerul nostru de dialog, va facilita cunoasterea celor mai bune practici din Europa in domeniul CSR, va promova la nivel european initiativele romanesti cu cel mai mare impact social, va fi un purtator de cuvant al membrilor sai in privinta programelor si initiativelor strategice pan-europene.", declara Stefan Crets, Director Executiv CSR Europe.

 "Afilierea la CSR Europe reprezinta un pas firesc si va lua forma unei aliante strategice, in urma careia membrii retelei locale vor beneficia de expertiza si know-how-ul retelei europene. Oferta de servicii a noii structuri reprezinta garantia unei echipe de specialisti cu deschidere si pregatire internationala, care beneficiaza de acces la informatii relevante, expertiza si instrumente de CSR performante, precum si de o vasta experienta pe piata locala", adauga Dana Oancea, Project Manager CSR Romania.

 Cea mai cunoscuta initiativa a CSR Europe, Enterprise 2020, a fost lansata in 2010 si isi propune sa raspunda provocarilor societale prin actiune colaborativa, aliniind eforturile mediului de afaceri la strategia Uniunii Europene, Europe 2020, de crestere inteligenta, sustenabila si inclusiva. 

 CSR Romania va include directiile strategice ale CSR Europe, programele europene, oportunitatile de parteneriat cu companii, mediul academic, ONG-uri in strategia sa de dezvoltare pentru anul 2012, pe care o va lansa pana la sfarsitul acestui an. De asemenea, pentru toti cei interesati sa devina membri, CSR Romania va publica curand codul etic si oferta de servicii profesionale si comunicare de CSR.

 Despre CSR Europe

CSR Europe este cea mai importanta retea europeana de afaceri in domeniul responsabilitatii sociale a corporatiste, cu peste 100 de membri, 74 de corporatii multinationale si 31 de organizatii nationale partenere. Organizatia a fost fondata in 1995 de catre cunsocuti lideri europeni din mediul de afaceri ca raspuns la apelul Presedintelui Comisiei Europene Jacques Delors. Organizatia a crescut si a devenit o retea inspirationala de oameni de afaceri care lucreaza pentru a promova CSR la nivel european si global. 

 Despre CSR Romania

CSR Romania este un proiect al Forum for International Communications, fundatie care organizeaza din 2003 competitia Romanian PR Award si evenimentele Romanian PR Week, impuse drept cele mai importante evenimente de recunoastere a excelentei in domeniul comunicarii de afaceri din Romania.  

CSR Romania isi propune sa devina un organism profesional si o voce de incredere in societate pentru promovarea  practicilor de business care asigura dezvoltarea durabila. Misiunea organizatiei este de a actiona cu integritate si onestitate pentru a facilita si recunoaste oamenii si companiile care fac bine.

 CSR Romania este un proiect al Forum for International Communications, fundatie care administraza portalul de resurse CSR Romania

Ultimele stiri pe BankNews.ro: