METRO Cash & Carry sprijina proiectul Adopta un copac

Data publicarii: 08-11-2011 | Mediu

55 de angajati ai METRO Cash & Carry Romania au participat sambata, 5 noiembrie, la actiunea de reimpadurire a terenurilor agricole degradate din comuna Draganesti-Vlasca, judetul Teleorman, in cadrul proiectului "Adopta un copac”, desfasurat sub egida organizatiei non-guvernamentale "ViitorPlus”.

Voluntarii METRO Romania, din magazinele retelei si de la sediul central al companiei, s-au alaturat celor cateva sute de iubitori de natura, in vederea participarii la reimpadurirea unei suprafete de 13 hectare de teren degradat, acoperit candva cu peri salbatici, in marea lor majoritate imbatraniti.

"Problema despaduririlor este din ce in ce mai acuta in Romania, in tara existand in prezent aproximativ 3 milioane hectare de terenuri degradate. E necesar sa intelegem ca fara o implicare a comunitatilor, a companiilor, a noastra a tuturor, procesele geomorfologice cu consecinte nefaste, precum desertificarea, vor avansa, cauzand dezastre naturale. METRO Cash & Carry Romania a ajutat nemijlocit, in anii anteriori, la inlaturarea unora dintre efectele catastrofale ale inundatiilor, precum cele din zona Moldova; prin aceasta actiune, dorim sa subliniem importanta acestor initiative, sa ne aducem contributia si sa sustinem  asigurarea unui patrimoniu valoros pentru generatiile care vor urma - mediul inconjurator”, a precizat Dusan Wilms, Director General METRO Cash & Carry Romania.

In aceasta toamna, organizatia ViitorPlus isi propune plantarea a peste 15.000 de puieti pe acest teren. In aceasta etapa a proiectului, din care a facut parte si zona vizata, cea a judetului Teleorman, au fost alese pentru reimpadurire judetele cu cea mai mica suprafata de padure din intreaga tara (Calarasi, Ilfov si Teleorman), unde suprafata acoperita de paduri se situeaza intre 2-4%, fata de valorile optime pentru zonele de campie (20%). Pana in luna iunie 2011, in cadrul proiectului "Adopta un copac” au fost plantati aproximativ 155.000 de puieti, pe o suprafata de aproape 25  hectare, actiuni la care au participat peste 3.500 de voluntari.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: