Eternul faliment de la Termoelectrica

Data publicarii: 11-11-2011 | Afaceri

Aflata pe lista companiilor monitorizate de FMI inca de la infiintare, Termoelectrica a ajuns astazi alaturi de CFR SA, Oltchim, RADET si altele in situatia de falimentului "de facto” si este unul dintre cei mai mari datornici la stat.

Datoriile neachitate catre furnizori si buget ale societatii Termoelectrica, la inceputul acestui au ajuns la 700 de milioane de euro. An de an, inca de la infiintarea ca societate comerciala prin desprindera de CONEL dupa restructurarea din anul 2000, Termoelectrica a fost un sac fara fund desi in ultimii 5-6 ani societatea nu a mai contractat credite. Trebuie mentionat ca in 2006, datoriile societatii ajunsesera la nivelul record de 1,2 miliarde euro. iar Consiliul Concurentei si-a dat avizul la momentul respectiv pentru stergerea acestor datorii.

 Datorii istorice si penalitati

 Reprezentantii societatii considera insa ca pierderile inregistrate an dupa an sunt aferente datoriilor istorice, majorarile si penalitatile acumulandu-se permanent. Insa, la aceste datorii catre bugetul statului s-au mai sume reprezentand TVA si taxe vamale.  

Integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: