Cluj: Sorin Apostu, suspendat din PDL

Data publicarii: 11-11-2011 | Politica

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, arestat pentru luare de mita, a fost suspendat din PDL, unde detinea functia de presedinte al organizatiei Cluj-Napoca.

''Sub aspect politic, sunt aplicabile dispozitiile articolului 23 litera c din Statutul Partidului Democrat Liberal coroborate cu articolul 4 alineat 3 din Codul Etic, fiind suspendat de drept din calitatea de membru al PDL Cluj'', se precizeaza intr-un comunicat al PDL Cluj. 

In comunicat se mai spune ca ''de-a lungul celor peste 10 ani, Sorin Apostu a fost unul dintre cei care au contribuit la consolidarea PDL Cluj si indiferent de ceea se intampla in aceste zile raman proiectele pe care domnia sa le-a realizat pentru municipiul Cluj-Napoca''. 

Sorin Apostu a primit, in noaptea de joi spre vineri, un mandat de arestare pentru 29 de zile, printr-o sentinta pronuntata de Curtea de Apel Cluj. 

El este acuzat de DNA ca a luat mita 94.000 de euro in schimbul incheierii unor contracte legate de asigurarea parcului auto si de salubrizare. 

''In cursul anilor 2009-2011, in schimbul incheierii unor contracte de asigurare a parcului auto al regiilor subordonate Consiliului Local Cluj, respectiv de salubrizare a orasului - inculpatul Apostu Sorin, in calitatea sa de primar, a pretins si primit sume de bani totalizand echivalentul in lei a 94.000 de euro. Pentru a se disimula provenienta si scopul banilor obtinuti din actele de coruptie, intre firmele care au primit contractele de la primarie si cabinetul de avocatura al sotiei primarului au fost incheiate contracte de consultanta juridica fictive, astfel incat sumele de bani au fost incasate prin cabinetul de avocatura al lui Apostu Monica Undina, invinuita in acelasi dosar'', precizeaza DNA. 

In sarcina lui Sorin Apostu a fost retinuta savarsirea infractiunii de luare de mita in forma continuata. 

El fusese retinut miercuri pentru 24 de ore si in cursul zilei de joi a fost prezentat instantei de judecata cu propunerea procurorilor de arestare pentru 29 de zile, propunere pe care judecatorii si-au insusit-o. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: