Top cele mai bune carduri de credit

Data publicarii: 14-11-2011 | Finante-Banci

Cardul de credit are ca orice produs, avantaje si dezavantaje, insa folosit rational ne poate ajuta sa iesim din unele situatii financiare dificile. Pentru a vedea care sunt cele mai bune carduri de credit, am luat in considerare cardurile standard din oferta bancilor si am comparat dobanda si comisioanele platite.

Daca avem un card cu o limita de credit utilizata tot timpul, atunci dobanda DAE este criteriul cel mai important, insa pentru cei care utilizeaza cardul la cumparaturi si achita in perioada de gratie suma utilizata, cel mai important criteriu de comparatie sunt comisioanele de administrare si emitere.

Top carduri de credit dupa dobanda DAE

Cea mai mica dobanda DAE la un card de credit cu o limita de 5000 lei, este oferit de BRD - MasterCard Punct cu Punct, cu o dobanda de 14.32% si o taxa de administrare anuala de 25 lei. Dobanda anuala efectiva DAE la acest card este de 16.39%, un nivel care este mai ridicat decat dobanda oferita la credite de nevoi personale fara ipoteca, iar perioada de gratie ajunge la 60 de zile, perioada in care utilizati creditul fara a plati dobanda, daca rambursati suma utilizata pana la finalul perioadei.

Cardul de credit MasterCard de la Alpha Bank are o rata a dobanzii de 16.75% si un comision de administrare anuala de 10 lei, iar perioada de gratie oferita la sumele utilizate pentru plata cumparaturilor este de 55 zile.

Cu o dobanda de 16.17% cardul de credit de la Intesa Sanpaolo, mai mica decat oferta de la Alpha Bank, are totusi o dobanda DAE mai mare, de 19.45%, deoarece comisioanele sunt mai mari. Comisionul de administrare este de 30 lei si in plus banca solicita si plata unui comision la emiterea cardului in valoare de 15 lei.

Carduri de credit care au o rata a dobanzii mai mica de 20%, regasim in oferta Bancii Carpatica, dobanda de 16% si DAE de 20.4% sau la BCR si CEC Bank, unde rata dobanzii este de 17.71% variabila, in functie de evolutia Robor la 3 luni plus marja fixa a bancii si respectiv de 17.65%.

Integral in MoneyCenter.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: