Sera veche de la Gradina Botanica, redeschisa cu sprijinul Alpha Bank

Data publicarii: 15-11-2011 | Finante-Banci

Dupa 35 de ani, Gradina Botanica "Dimitrie Brandza” a Universitatii din Bucuresti redeschide Sera Veche, Pavilionul recent reabilitat cu sprijinul Alpha Bank adapostind un colt de padure tropicala.

Sera Veche a Gradinii Botanice a fost construita intre anii 1889-1891, dupa modelul Serelor din Liege (Belgia). In 1976, a fost inchisa pentru public, continuand sa adaposteasca doar plante de cultura. Pavilionul reabilitat in anul 2011 a fost gandit ca un colt de padure tropicala. Prin biodiversitatea uluitoare pe care o adaposteste, padurea tropicala starneste permanent curiozitatea cercetatorilor si impune respect pentru rolul primordial pe care il are in mentinerea vietii pe Terra. Acest pavilion va fi extrem de util studentilor biologi care pot cunoaste aici reprezentanti ai multor familii de plante exotice, pot observa diversitatea formelor biologice, diversitatea tipurilor de organe vegetative, de flori, fructe, seminte. De asemenea, pavilionul reprezinta un loc ideal pentru activitati de educatie ecologica cu prescolari si scolari.

Proiectul de reabilitare a fost sprijinit de Alpha Bank Romania. Inca din 2010, Alpha Bank sprijina Gradina Botanica "Dimitrie Brandza” a Universitatii din Bucuresti prin Platforma de responsabilitate sociala Alpha Green, ce reuneste initiativele in sprijinul protejarii mediului inconjurator. Sub umbrela Alpha Green, la Gradina Botanica "Dimitrie Brandza” s-au organizat numeroase campanii si evenimente: aniversarea a 150 de ani de la infiintarea Gradinii, plantari de copaci cu participarea angajatilor bancii, concursuri foto, campanii educative, expozitii de plante.

"Alpha Bank Romania a restaurat un monument istoric de mare valoare, care dateaza de la sfarsitul secolului al XIX-lea. Sa ne gandim ca Arghezi, Caragiale, Barbilian s-au putut plimba prin aceasta sera cu palmieri si alte plante tropicale, dar generatiile urmatoare n-au mai putut-o vizita. Acum se redeschide aceasta parte din sera veche, care a necesitat reparatii extinse, in respectul arhitecturii originale. Batrana Doamna care este Gradina Botanica incepe sa nu mai arate asa de batrana, ci sa fie pur si simplu o doamna frumoasa”, a sustinut rectorul Universitatii din Bucuresti, prof.univ.dr. Ioan Panzaru.

"Suntem incantati ca Alpha Bank Romania a sustinut proiectul de reabilitare a Pavilionului din cadrul serelor vechi, un monument de patrimoniu care merita sa fie redat orasului si locuitorilor sai, cu atat mai mult cu cat serele vechi implinesc in acest an 120 de ani de la infiintare. ” a declarat dl. Sergiu Oprescu, Presedintele Executiv Alpha Bank Romania.

Vizitarea Pavilionului "Padurea Tropicala” este gratuita.

Programul de vizitare este in zilele de Marti, Joi, Sambata si Duminica, intre orele 9-13.

Pretul unui bilet de intrare la Gradina Botanica este de 5 lei, iar al unui bilet redus este de 2 lei. Beneficiaza de reducere elevii, studentii si pensionarii.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: