Nokia va lansa o tableta cu Windows 8 la mijlocul lui 2012

Data publicarii: 17-11-2011 | IT&C

Producatorul finlandez de telefone mobile Nokia are de gand sa lanseze propria sa tableta, care va utiliza sistemul de operare Windows 8 dezvoltat de Microsoft, in vara anului urmator, a declarat miercuri directorul diviziei franceze a grupului Nokia, Paul Amsellem, transmite Reuters.

'In luna iunie 2012 vom avea o tableta care va rula Windows ', a declarat Paul Amsellem intr-un interviu acordat cotidianului francez Les Echos. 

Este pentru prima data cand un oficial de la Nokia confirma planurile companiei de a lansa un astfel de dispozitiv si mentioneaza chiar si data orientativa la care va avea loc lansarea. 

Intrebat care vor fi viitoarele telefoane mobile lansate de Nokia, Amsellem a facut o comparatie cu modelele de automobile BMW, lasand sa se inteleaga ca urmeaza un model mai bun. 

'Lumia 800 este echivalentul unui BMW Seria 5. In scurt timp vom avea o gama completa cu Seria 7 si Seria 5', a declarat Paul Amsellem. 

Luna trecuta, Nokia a dezvaluit doi noi telefoane care utilizeze sistemul de operare Microsoft Windows, un prim pas in strategia grupului finlandez de a recupera decalajul care il desparte de Apple si Google. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: