Directorul Bursei de Valori Bucuresti, revocat din functie

Data publicarii: 18-11-2011 | Bursa

Consiliul de Administratie al BVB a decis joi revocare lui Valentin Ionescu din functia de director general al Bursei, pe motiv ca acesta nu s-a implicat suficient si nu a indeplinit anumite criterii de performanta, iar "riscurile operationale au crescut nejustificat", informeaza Mediafax.

Pana la numirea unui nou director general, postul de director general va fi suplinit de Alin Barbu, director general adjunct la BVB.

"In cadrul sedintei lunare de analiza a activitatii managementului, Consiliul Bursei a hotarat incetarea contractului de mandat al domnului Valentin Ionescu. Hotararea Consiliului Bursei s-a bazat pe urmatoarele considerente: Nu a indeplinit si nu sunt motive care sa incredinteze Consiliul Bursei ca va indeplini angajamenele de performanta asumate la preluarea postului, tinta principala contractuala fiind indeplinita in proportie de 10%. Nu a alocat timp pentru coordonarea resurselor BVB in vederea atingerii tintelor planificate carora le-a acordat o importanta redusa, iar ca urmare a implicarii insuficiente, riscurile operationale au crescut nejustificat (oferta Petrom, nesupracegherea intermediarilor implicati in operatiunile cu unele dintre produsele structurate)", se arata intr-un comunicat al BVB.

Decizia Consiliului de Administratie survine sanctionarii lui Ionescu cu avertisment in luna august de administratori.

Integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: