Am pierdut de tot trei miliarde de euro

Data publicarii: 21-11-2011 | Economie

Romania va putea tranzactiona din nou, din februarie 2012, surplusul de certificate de emisii, insa problema este ca nu mai are cine sa le cumpere.

Comitetul de Conformare la Protocolul de la Kyoto a decis, la finele lunii august, sa suspende dreptul Romaniei de a-si valorifica surplusul de emisii de dioxid de carbon, deoarece sistemul de monitorizare si raportare a emisiilor nu era conform cu cerintele Comitetului. Romania are un surplus de 300 de milioane de certificate, pentru ca a poluat mai putin decat prevazuse in momentul incheierii Protocolului de la Kyoto, in 1997. Aceasta deoarece multe intreprinderi industriale mari s-au inchis in tot acest timp.

Expertii romani au finalizat studiile cerute de Comitetul de Conformare si le-au prezentat zilele trecute in cadrul unei reuniuni de la Bonn. "Cel mai tarziu in februarie, interdictia Romaniei de a vinde surplusul de certificate va fi ridicata. Acesta este un termen realist", a declarat Mircea Cotosman, consilier al ministrului Economiei.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: