Allianz lanseaza un produs tip index-linked

Data publicarii: 02-10-2006
Incepand cu luna octombrie, Allianz introduce in portofoliul sau o editie limitata a unui nou produs de asigurare de viata, tip index-linked, disponibil in Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Polonia, Romania si Slovacia. O caracteristica a acestei asigurari consta in faptul ca, pe langa o garantie de capital de 100%, ofera si garantia unei rate de dobanda, precum si venituri suplimentare din investitie. Allianz Index 50 - polita de asigurare de viata tip index-linked - va fi disponibila ca un produs premium de sine statator, fiind contractata pe o perioada fixa, de 10 ani.

Prima minima care poate fi investita este de 2500 euro. Performanta investitiei prin Allianz Index 50 este in stransa legatura cu indicele Dow Jones Euro Stoxx 50. Produsul ofera la maturitate o dobanda garantata, peste garantia de capital, clientul obtinand in acest fel un plus de beneficii financiare.

In plus fata de returnarea sumei investite in proportie de 100% dupa 10 ani (garantia de capital), in Romania de exemplu, clientul primeste 20% din prima platita (garantia oferita de dobanda). Procentul de 20% este asigurat printr-un angajament de plata cotat A+, oferit de Dresdner Bank, care garanteaza un randament minim de 120% la maturitate.

Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: