Raiffeisen Romania ar putea imprumuta 1,5 mld. euro in 2012

Data publicarii: 24-11-2011 | Finante-Banci

Van Groningen: Banca nu va fi afectata semnificativ de decizia autoritatilor din Austria de a limita creditarea pe pietele din ECE.

Dispune de suficient capital si surse interne de finantare, a aratat oficialul bancii.

Raiffeisen Bank Romania ar putea emite anul viitor obligatiuni de aproximativ 1,5 miliarde euro, a declarat Steven van Groningen, directorul general al bancii, in contextul restrictionarii anuntate de autoritatile austriece in privinta creditarii catre Europa de Est, informeaza Mediafax. 

Van Groningen a afirmat, intr-un interviu pentru Bloomberg, ca banca nu va fi afectata semnificativ de decizia autoritatilor din Austria de a limita creditarea pe pietele din Europa Centrala si de Est, deoarece dispune de suficient capital si surse interne de finantare. 

El a mentionat ca Raiffeisen ar putea emite anul viitor obligatiuni de circa 1,5 miliarde euro printr-un program de plasamente pe termen mediu, asteptand momentul potrivit pentru a obtine un pret rezonabil. 

Autoritatile bancare din Austria au restrictionat, printr-o decizie anuntata luni, creditarea efectuata de grupurile financiare austriece pe pietele emergente din Europa Centrala si de Est la 110% din depozitele si finantarea atrase pe cont propriu de subsidiarele locale ale bancilor. 

Integral in Curierul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: