PAYPOINT raporteaza rezultate solide pentru prima jumatate a anului financiar 2011-2012

Data publicarii: 24-11-2011 | Afaceri

PayPoint plc, principalul operator de plati cash si online din Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, anunta ca activitatea companiei in Romania a continuat sa se extinda in prima jumatate a anului financiar 2011 - 2012, ca rezultat al strategiei de dezvoltare si eficientizare. 

Astfel, in cursul celor sase luni, dezvoltarea portofoliului de furnizori, atragerea in retea a unor comercianti-parteneri de calitate si optimizarea acoperirii teritoriale au condus la cresterea cu 69% a tranzactiilor plati facturi comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent, fiind raportate peste 8 milioane tranzactii. 

In vederea optimizarii acoperirii pe segmentele unde compania deja activeaza si extinderii disponibilitatii serviciilor de colectare plati pentru un numar tot mai ridicat de utilizatori din intreaga tara, PayPoint Romania si-a completat portofoliul de clienti cu sase noi contracte din domeniile utilitati si telecom. 

Totodata, pentru extinderea gamei de servicii disponibile consumatorilor in puncte de retail, s-a inceput activarea serviciului transfer de bani Western Union in reteaua comerciantilor PayPoint, urmand extinderea progresiva a disponibilitatii sale.

Anuntul a fost facut in cadrul comunicatului oficial de anuntare a rezultatelor financiare ale PayPoint plc. pentru prima jumatate a anului financiar.

Mugur Dogariu, Managing Director PayPoint Romania, a declarat:

"Rezultatele pozitive inregistrate in ultimele luni confirma  inca o data capacitatea noastra de a pune in aplicare strategiile stabilite. Suntem activi in peste 6500 puncte de plata la nivel national, o retea stabila de comercianti ce raspund criteriilor de calitate, profesionalism, pozitionare optima. Dezvoltarea retelei, impreuna cu diversificarea gamei de produse si servicii au permis unui numar tot mai mare de consumatori sa aiba acces la aceasta modalitate simpla, rapida si fara costuri suplimentare de plata a facturilor si ratelor. Inregistrarea in decursul celor sase luni a unui numar de peste 8 milioane tranzactii plati facturi si atingerea pragului profitabilitatii confirma evolutia inregistrata si constituie in continuare premisele unei cresteri progresive.”

PayPoint plc a raportat un volum de 292 milioane tranzactii procesate la nivelul grupului in decursul celor sase luni, in crestere cu 9% fata de cele raportate in aceeasi perioada a anului precedent. Valoarea totala a tranzactiilor a depasit nivelul de 5.5 miliarde lire sterline, in crestere cu 16%. La nivelul intregului grup au fost anuntate venituri nete de 41.9 milioane lire sterline, in crestere cu 8% fata de cele raportate pentru prima jumatate a anului anterior si un profit inainte de impozitare de 15.8. milioane lire sterline, in crestere cu 9%.

”Pentru anul financiar in curs, performantele sunt in linie cu asteptarile companiei. Business-ul nostru de baza este unul puternic ... (si) asteptam un progres continuu pentru liniile de business in dezvoltare. Pentru Romania vizam cresterea cotei de piata si dezvoltarea moderata a retelei in vederea cresterii productivitatii...”, a declarat David Newlands, Chairman al PayPoint plc.

In Romania, PayPoint si-a lansat oficial serviciul de plata a facturilor in numerar sub brand propriu in august 2008 si si-a extins portofoliul de clienti prin semnarea de parteneriate cu o serie de companii din diferite sectoare. In prezent, PayPoint are incheiate contracte cu 39 de clienti importanti din domeniul telecomunicatiilor, al utilitatilor si al serviciilor financiare, dintre care 32 sunt contracte pentru servicii de colectare plati. Astfel:  

Sectorul de plati pentru utilitati : CEZ Vanzare; GDF SUEZ Energy Romania; E.ON Gaz Distributie; E.ON Energie Romania; E.ON Moldova Distributie; Petrom Distributie Gaze; Congaz; Enel Energie; Enel Energie Muntenia; Electrica Furnizare Transilvania Nord; Electrica Furnizare Transilvania Sud; Electrica Furnizare Muntenia Nord; Apa Nova Bucuresti, ApaVital Iasi; Aquatim; Gaz Sud; Grup Dezvoltare Retele; Wirom Gas.

 Sectorul de telecomunicatii si comunicatii prin cablu: Vodafone Romania; Cosmote Romania; Orange Romania; Romtelecom; UPC Romania; Zapp; Akta TV; NextGen Communications.

Sectorul financiar-bancar: Allianz-Tiriac Asigurari; Citibank Romania; EOS KSI Romania; GE Money; Patria Credit; UniCredit Consumer Financing.

PayPoint ofera de asemenea servicii complete de incarcare electronica a cartelelor preplatite pentru toti jucatorii din industria de telefonie mobila care furnizeaza acest tip de produs (Cosmote, Orange, Vodafone si Zapp), precum si servicii de incarcare electronica pentru operatorii de telefonie fixa cu acces international si de Internet, printre care se numara Nobel si Worldtelecom (Number One). Pentru Focus Sat, PayPoint ofera servicii de eliberare de vouchere cu coduri electronice pentru utilizatorii de servicii preplatite de tip DTH (Direct-To-Home).

Ultimele stiri pe BankNews.ro: