Senatul isi va alege noul presedinte

Data publicarii: 28-11-2011 | Actualitate

Biroul permanent al Senatului a aprobat, luni, ca primul punct pe ordinea de zi a plenului acestui for legislativ sa fie alegerea unui nou presedinte ca urmare a revocarii lui Mircea Geoana din functie.

Potrivit vicepresedintelui social-democrat al Senatului Ioan Chelaru, noul presedinte al acestei Camere a Parlamentului va fi ales prin vot secret cu buletine, in cursa inscriindu-se fostul ministru Vasile Blaga, sustinut de coalitia de guvernare, si actualul presedinte al Comisiei pentru politica externa, social-democratul Titus Corlatean, sustinut de USL. 

Sedinta plenului Senatului in care urmeaza sa fie ales noul presedinte va fi urmata de o scurta pauza in care se va reuni Biroul permanent. 

Ioan Chelaru a explicat ca, in cursul zilei de marti, incepand cu ora 9,00, liderii grupurilor parlamentare din Senat vor avea negocieri cu privire la noua componenta a Biroului permanent in functie de algoritmul politic. 

Componenta noului Biroul permanent al Senatului urmeaza sa fie aprobata de plen in sedinta de marti sau, in situatia in care negocierile nu vor fi finalizate, de lunea viitoare.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: