Vasile Blaga este noul presedinte al Senatului

Data publicarii: Astazi, 29-11-2011 | Politica

Democrat-liberalul Vasile Blaga a fost ales luni, de plenul Senatului, in functia de presedinte al acestui for legislativ. Senatorul PDL a obtinut 69 de voturi pentru si 63 impotriva.

Pentru functia de presedinte al Senatului a mai candidat alaturi de fostul ministru Vasile Blaga, sustinut de coalitia de guvernare, actualul presedinte al Comisiei pentru politica externa din Senat, Titus Corlatean (PSD), sustinut de grupurile USL. In favoarea acestuia din urma s-au exprimat 63 de senatori, iar impotriva 69 de senatori. 

Noul presedinte al Senatului, Vasile Blaga, a declarat luni, dupa anuntarea rezultatului votului din plenul acestui for legislativ, ca va depune eforturile necesare pentru "normalizarea" activitatii in Camera superioara a Parlamentului si pentru recuperarea restantelor in procesul de legiferare. 

"Impreuna vom reusi sa recuperam din restantele pe care le avem in procesul de legiferare. O sa depun eforturile necesare pentru a normaliza relatiile dintre noi. Relatiile si discutiile dintre grupurile parlamentare trebuie sa ia o alta turnura. Am convingerea ca Senatul este si va ramane si prin calitatea celor care o compun Camera superioara a Parlamentului", a spus democrat-liberalul. 

Vasile Blaga a tinut sa ii multumeasca lui Mircea Geoana pentru "eforturile bune" pe care le-a depus pe durata mandatului sau de presedinte al Senatului 

Potrivit Regulamentului Senatului, presedintele acestui for legislativ este ales prin vot secret cu buletine de vot, fiind declarat castigator candidatul care a obtinut cele mai multe voturi in primul tur al alegerilor. 

Voturile au fost numarate de o comisie speciala din care au facut parte Dumitru Constantin (PDL), Laurentiu Coca (PSD), Titus Pasca (PNL), Bokor Tiberiu (UDMR), Vasile Nedelcu (independenti). 

Sedinta plenului Senatului a fost prezidata de vicepresedintele democrat-liberal al Senatului, Petru Filip, cel care a detinut interimar sefia acestui for legislativ dupa revocarea lui Mircea Geoana, si de secretarii democrat-liberali ai Senatului, Orest Onofrei si Gheorghe David.

Sursa: AGERPRES