Forumul de Afaceri Romania - Kazahstan

Data publicarii: 30-11-2011 | Afaceri

Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) a organizat, in parteneriat cu Agentia Nationala pentru Export si Investitii din Kazahstan "KAZINEX INVEST”, Forumul de afaceri Romania - Kazahstan, eveniment la care a participat o delegatie de 10 oameni de afaceri ce activeaza in sectoare precum: echipamente pentru industria de petrol si gaze, amestecuri pentru constructii, ingrasaminte.

In deschiderea forumului, domnul Ovidiu Silaghi, reprezentantul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei desemnat pentru eveniment si Presedintele Camerei de Comert si Industrie Satu-Mare a prezentat un scurt istoric al evenimentelor organizate de CCIR cu partenerii din Republica Kazahstan: recenta misiune economica in R. Kazahstan din 21 noiembrie 2011, misiunea economica la Astana din perioada 2-6 mai 2011, cu ocazia Forumului Economic "Riscurile globale si perspectivele de dezvoltare: calea catre progresul reciproc” etc.

Domnul Kairat A. Aman, insarcinat cu afaceri a.i. in cadrul Ambasadei Republicii Kazakhstan in Romania a prezentat specificul relatiilor economice si comerciale dintre Romania si R. Kazahstan si a subliniat faptul ca "ne dorim ca relatiile dintre cele doua tari sa nu se bazeze numai pe sectorul petrol si gaze (...) intalnirile de azi vizand si alte sectoare in afara de materiile prime”.

"Acest Forum va reprezenta un moment de referinta in dezvoltarea si diversificarea relatiilor bilaterale”, a declarat domnul Radu Zaharia, director general, Ministerului Economiei Comertului si Mediului de Afaceri. "Schimburile comerciale dintre Romania si R. Kazahstan  au inregistrat o evolutie oscilanta atingand in 2008 un maxim de 3,8 miliarde de dolari, iar in acest an, pana in luna septembrie 2011, au inregistrat o valoare de 2,66 miliarde de dolari” a mai adaugat reprezentantul MECMA.

Conducatorul delegatiei oamenilor de afaceri din R. Kazahstan, domnul Askar Arynov, directorul Agentiei Nationale pentru Promovarea Exportului si Investitiilor "KAZNEX INVEST”, a prezentat activitatea agentiei pe care o reprezinta si a multumit partenerilor pentru sprijinul oferit in organizarea evenimentului.

In cadrul sesiunii de alocutiuni directorul general al "Rompetrol Group”, domnul Saduokhas Meraliev, a prezentat viitoarele proiectele de dezvoltare si modernizare a uzinelor si a sistemelor de distributie a produselor petroliere.

La finalul Forumului s-au desfasurat intalnirile bilaterale programate intre reprezentantii firmelor din ambele tari.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: