Senatul a adoptat tacit peste 50 de legi

Data publicarii: 30-11-2011 | Politica

Batalia pe functia de presedinte al Senatului si tensiunile din ultimele saptamani au facut ca unele proiecte de legi sa fie lasate la voia intamplarii. Ca atare, peste 50 de legi au fost adoptate tacit, adica fara sa fie dezbatute in plen. Printre ele, cea care propune castrarea chimica a pedofililor si acordul vecinilor privind petrecerile de dupa ora 22.

Peste 50 de legi au fost adoptate fara a fi dezbatute de Senatul Romaniei. Castrarea chimica a pedofililor, organizarea petrecerilor, ziua de doliu national si alte zeci de proiecte au fost adoptate tacit, pe fondul luptelor pentru sefia Senatului.

Unul dintre cele mai controversate este proiectul care prevede castrarea chimica a pedofililor. "Datorita acestui abuz foarte multi copii ajung la randul lor homosexuali, e ca o spirala care devine din ce in ce mai mare. Eu ii inteleg pe cei care au astfel de impulsuri la modul general, dar asta nu inseamna ca, daca ei au astfel de porniri, nu trebuie sa faca absolut nimic ca sa le inabuse.", a declarat senatorul PDL Marius Spanu.

In cadrul proiectului sunt prevazute pedepse cu inchisoarea de la 2 la 7 ani pentru pedofilii a caror victime au sub 15 ani si de la 3 la 10 ani in modalitatile agravante. In acelasi timp, pedofililor li se va aplica, in timpul detentiei, o pedeapsa suplimentara pentru "inhibarea pornirilor sexuale", prin castrarea chimica. De asemenea, cetatenii condamnati pentru pedofilie care si-au ispasit si finalizat pedeapsa vor fi supravegheati prin GPS.

Petrecerile de dupa ora 22 vor putea fi facute doar cu acordul scris al vecinilor este o alta initiativa adoptata tacit. Asa prevede unul dintre proiectele care au trecut de Senat fara a fi dezbatut. Motivul: senatorii n-au avut timp sa discute in plen proiectele de legi din cauza certurilor care au blocat lucrarile. Prin urmare, peste 50 de legi au trecut ca prin branza de plenul Senatului.

Printre proiectele adoptate fara o dezbatere prealabila se mai numara:

- Declararea Zilei Mondiale a Sanatatii (7 aprilie) ca zi de doliu national in Romania, pentru a marca decizia de comasare a spitalelor din 2011

- Ziua de 30 noiembrie, in care este sarbatorit Sfantul Andrei, sa fie declarata zi de sarbatoare legala

- Declararea zilei de 10 mai - Ziua Independentei ca zi de sarbatoare nationala

Integral in Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: