Romanii cu facultate voteaza cu USL

Data publicarii: 05-12-2011 | Politica

Opozitia ar obtine 63,3% din voturile alegatorilor cu studii superioare si doar 46% de la cei cu opt clase, potrivit unui sondaj realizat de IMAS pentru ziarul "Adevarul".

USL conduce in preferintele romanilor, dar procentele pe care le are Opozitia variaza in functie de studiile avute, releva sondajul IMAS pe luna noiembrie realizat la comanda ziarului "Adevarul". PDL este pe locul doi la toate categoriile de studii, cu exceptia romanilor cu  opt clase, unde pe locul 2 se afla Partidul Poporului (PP), patronat de Dan Diaconescu.

Potrivit sondajului, absolventii de invatamant superior voteaza cu USL in proportie de 63,9%. In mod traditional, aceasta categorie nu a sprijinit PSD, dar a votat cu celalalt partid din alianta, PNL. In ciuda mesajelor pe care propaganda PDL le-a transmis catre acesti oameni despre "tradarea" liberalilor, sprijinul pe care USL il are in randul celor cu studii superioare este peste scorul general al aliantei de 51,7%. PDL are 16,8% din voturile celor care au terminat o facultate, chiar daca partidele declarate "de dreapta" aveau, in mod traditional, sprijinul acestei categorii.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: