Pot fi impozitati micii producatori cu 16 la suta?

Data publicarii: 05-12-2011 | Afaceri

  • Un proiect de modificare a Codului Fiscal propune ca toti micii producatori de legume, fructe, cereale si lemn sa fie impozitati din veniturile nete.
  • Ministrul Agriculturii spune ca masura nu poate fi aplicata, pentru ca ar bloca productia interna.
  • Tabara: Cum sa le iei de la inceput banii, cand ei trebuie sa astepte un an ca sa incaseze?

Un proiect de modificare a Codului Fiscal propune ca toti micii producatori de legume, fructe, flori, cereale si material lemnos sa plateasca impozit de 16% din veniturile nete, insa ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, avertizeaza ca masura nu poate fi aplicata, pentru ca ar bloca productia interna din agricultura.

Masura prevede ca producatorii agricoli sa faca plati anticipate pentru impozitul pe venit, determinat pe baza de norma de venit sau in sistem real, iar Guvernul propune ca pentru persoanele care vand catre firme de colectare, producatori industriali sau alte entitati obligate sa tina evidenta contabila, sa fie retinut la sursa un impozit de 2% din valoarea inscrisa in contracte la momentul platii, urmand ca impozitul sa fie regularizat la final de an. Termenul de virare a impozitului retinut la sursa este pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei in care a fost platit venitul.

Integral in Curierul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: