FATA Assicurazioni intra pe piata din Romania

Data publicarii: 02-10-2006
FATA Asigurari Agricole S.A., cea mai noua societate de asigurari pentru sectorul agricol din Romania, avand ca actionar pe FATA Assicurazioni S.p.A., membra a grupului financiar Generali din Italia, a primit autorizarea de functionare din partea Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. "Cu profesionalism si competenta, FATA Asigurari Agricole doreste sa devina o prezenta semnificativa a pietii asigurarilor agricole din Romania," a declarat Giuseppe Perissinotto - Presedinte al Consiliului de Administratie FATA Asigurari Agriole si de asemenea Presedinte al FATA Assicurazioni S.p.A.. "Totodata, FATA va fi in masura sa ofere produse de asigurare de calitate atat in nivelul rural, cat si in mediul urban," a adaugat Perissinotto.

Strategia pe termen mediu a FATA Asigurari Agricole este accea de a deveni punctul de referinta al asigurarilor agricole din Romania, oferindu-le producatorilor agricoli o larga gama de produse de asigurare prin care sa poata raspunde intr-o maniera adecvata exigentelor de siguranta si protejare ale cultivatorilor agricoli.

Pana la sfarsitul anului 2006, societatea va dispune de o retea teritoriala formata din 8 sucursale si 33 agentii, care sub directa indrumare a departamentelor din cadrul Administratiei Centrale, vor acorda clientilor din toate domeniile de activitate economica servicii de calitate.

Despre FATA Asigurari Agricole

Consiliul de Administratie al FATA Asigurari Agricole S.A. este format din : Giuseppe Perissinotto - Presedinte al Consiliului de Administratie si deasemenea Presedinte al FATA Assicurazioni S.p.A.,  si de Giuseppe Vecchione  - Administrator Delegat al FATA Assicurazioni S.p.A. si  Riccardo Montanari - director  - responsabil pentru serviciile pe piata externa a FATA Assicurazioni S.p.A.

Conducerea FATA Asigurari Agricole S. A. este compusa din cei mai buni experti ai pietii asigurarilor agricole din Romania:  Anghel Burghila in functia de Director General si Paul Ciobotaru in functia de Director General Adjunct.

Anghel Burghila si Paul Ciobotaru au o experienta de peste 10 ani in domeniul asigurarilor agricole si non-agricole in functii de inalta responsabilitate.

Despre  FATA Assicurazioni S.p.A

Istoria FATA Assicurazioni S.p.A. incepe in 1927 cu nasterea societatii Scintilla, care in 1948 devine FATA – in traducere "Fondul Asigurativ Intre Agricultor". De mai bine de 70 de ani, FATA isi dedica eforturile sigurantei producatorilor agricoli. Experienta, profesionalitatea, studiul atent al evolutiei problemematicii de asigurari legate de lumea rurala au permis FATA sa devina compania lider al segmentului de piata de asigurari agricole. Din anul 2000 FATA face parte din grupul Generali, unde a preluat rolul de companie de asigurari specializata in acoperirea riscurilor agricole si a celor din sectorul agro-alimentar.

In ceea ce priveste volumul de prime brute subscrise (in domeniul asigurarilor non-viata), in 2005 FATA Assicurazioni S.p.A. ocupa locul 20 din 142 de societati de asigurari italiane. In ceea ce priveste cota de piata in Italia, in 2005, FATA a asigurat 8,7% din unitatile agricole, 24% din utilajele agricole si este lider in asigurarea impotriva grindinei, avand o cota de piata de 15,5%.

FATA Assicurazioni S.p.A. opereaza pe intreg teritoriul Italiei prin intermediul unei retele de vanzari formata din 139 sucursale, 815 agentii si 1165 puncte de lucru.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: