Apartamentele vechi, mai ieftine la sfarsit de an

Data publicarii: 06-12-2011 | Imobiliare

Un studiu realizat de imobiliare.ro arata ca in orasele mari din Romania preturile apartamentelor vechi au inregistrat scaderi.

Indicele imobiliare.ro pentru Bucuresti arata, pentru luna noiembrie, o evolutie generala in scadere, trendul manifestandu-se atat pe segmentul vechi cat si pe cel nou. Pretul apartamentelor vechi din Capitala isi continua evolutia descendenta si a inregistrat o scadere de 1,5% in ultimele treizeci de zile. Mai mult, si pe segmentul apartamentelor noi a fost inregistrata o scadere de 0,5% in luna noiembrie.

Apartamentele cu trei camere s-au ieftinit in acelasi interval cu 1,6%, iar unitatile cu doua camere au inregistrat o scadere de 0,6% in ultimele treizeci de zile.

Dupa doua luni in care au inregistrat scaderi, preturile apartamentelor din Brasov au stagnat in luna noiembrie, deoarece, pe de-o parte apartamentele vechi s-au ieftinit usor, pe de alta parte, cele noi s-au scumpit compensand astfel diferenta. Conform Indicelui imobiliare.ro, pretul mediu cerut pentru apartamentele scoase la vanzare in acest oras are valoarea de 852 euro/mp de suprafata utila.

In comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, apartamentele scoase la vanzare sunt cu 2,9% mai ieftine. Pretul solicitat pentru apartamentele noi din ansamblurile rezidentiale brasovene a atins valoarea medie de 868 euro/mp, cu 6% mai putin decat in aceeasi perioada a anului trecut. In ceea ce priveste apartamentele vechi, pretul mediu solicitat de proprietari pe acest segment a inregistrat o scadere de 0,1%.

Integral in Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: